Schaar

Dromen versus eenheid

Binnenin jou is alles volledig één en in volmaakte harmonie. Hierop bestaan geen uitzonderingen, want Gods Wil is voor eeuwig één, en de eenheid van het Zoonschap overstijgt de som van zijn delen. Zij vergt echter wel jouw waakzaamheid… Het is letterlijk in elk moment dat deze eenheid niet wordt ervaren dat wij bij onszelf zijn weggegaan en iets anders, iets van ogenschijnlijk meer waarde, echt hebben gemaakt. Het is amper noodzakelijk om te stellen dat dit 'andere' een droomtoestand is, alhoewel het jou wel degelijk nog steeds als een wakende toestand voor zal komen.

Zoals een slinger die uit balans raakt, wordt de vervorming van deze beweging steeds groter en grotesker. Eenmaal buiten onszelf is de balans ver te zoeken en een proces van aanpassen begint waarin de oorspronkelijke toestand van vrede, eenheid en communicatie, verder en verder uit ons bewustzijn vandaan wordt verdrongen: een droomtoestand heeft de plaats van onze werkelijkheid ingenomen.

Al gauw nemen oordeel, kritiek en scheiding, in een eindeloze lijst van gevolgen en symptomen, de plaats in van de vrede en eenheid die ooit de enige mogelijke vorm van bestaan vormden. Deze droomgewoontes krijgen al snel de functie van het oorspronkelijk gewaar zijn van deze eenheid uit het bewustzijn vandaan te houden, en de droom is werkelijk geworden.

Het lijkt ineens mogelijk om iets of iemand aan te vallen en zelf vrij van de gevolgen te blijven. De hekjes, grenzen en verschillende gewoontes doen het ineens voorkomen alsof we hier een bom kunnen laten vallen, of daar een boom kunnen planten, zonder dat het geheel zich daar niet op de een of andere manier bewust van is. Conflict viert hoogtij en de aarde schudt daadwerkelijk onder onze voeten. Het is niet totdat er iets voorvalt dat zo oneerlijk of zo onmogelijk lijkt te zijn dat deze droomtoestand aan het wankelen wordt gebracht.

In jouw ontwaken, waar een cursus in wonderen onvermijdelijk en in een niet te miskennen tempo op aanstuurt, zul jij waarschijnlijk steeds gevoeliger worden voor wat er ogenschijnlijk om jou heen plaats heeft. Terwijl de droom nog steeds werkelijk lijkt zal de neiging tot van jezelf weg projecteren groot zijn. Noch zal dit in het begin herkend worden als een verouderde methode die in de droom nogal gepast leek te zijn, maar die jou op dit moment alles behalve verder zal helpen. Het is onmogelijk, zo zul jij ervaren, om jouw eenheid met alles in jouw bewustzijn te houden, terwijl jij nog probeert iets van jezelf weg te projecteren.

Maar in het aanzicht van eenheid zal elk gevoel van scheiding verdwijnen. Zonder de scheiding is conflict van enig soort onmogelijk, want eenheid kan niet verdeeld zijn. Dit zal jou uiteindelijk leren dat conflict geheel en al onmogelijk moet zijn. De Heilige Geest, Die in jouw geest voor eenheid spreekt, zal jou onderwijzen hoe jij deze eenheid kunt ervaren en wat jij dient te doen om haar constant en zonder tegengestelde in jouw bewustzijn te houden. Hij biedt jou het wonder dat jou zal leren dat jij één met Hem bent - en één met al jouw broeders en jouw Vader.

Luister wereld...

Luister naar deze roep, wees waakzaam voor de liefde die jou omgeeft en luister aandachtig...

Een proloog aan het einde van tijd

Dit betreft de wonderbaarlijke gebeurtenissen die plaatsvinden wanneer wij bijeenkomen...

Tijd, het chronische beklag...

De paradox van tijd, een blik op het oneindige en ongrijpbare begrip van tijd...

Dit is de tijd...

Pasen en het intieme karakter van jouw eigen wederopstanding, met Master Teacher...

Tijd naar eeuwigheid / Dood naar leven

Het lied van de hemel heeft geen maat gemist terwijl jij droomt...

Wil jij mijn Valentijn zijn?

Wat zou er gebeuren als God jou vroeg om Zijn Valentijn te zijn? Dat is niet zo'n vreemde vraag als het lijkt...