Kinderen in een klas

Het werkboek van een cursus in wonderen

Het werkboek van een cursus in wonderen helpt jou door gebed en oefening in de vrijheid te blijven die jouw natuurlijke erfenis is. In deze staat ken jij jouw Vader, jouw broeders, en alles om jou heen in de volmaaktheid van de schepping. De Liefde die jij ontdekt dat jou omgeeft is zonder begin en kent zeker geen einde; jouw geest reikt op natuurlijke wijze uit om zich met alles te verbinden… en jij bent thuis waar jij nooit bent weggegaan.

Jouw geest is altijd in communicatie met God, of jij je daar nu bewust van bent of niet. Voor menigeen is het creëren van een juiste ambiance een heel behulpzaam middel; een paar kaarsen, een meditatief muziekje, misschien zelfs een bepaalde lichaamspose, om de beoefenaar bij te staan zich voldoende te ontspannen om het licht en de vrede te ervaren van een dimensie waarvan het gewaar zijn maar al te eenvoudig weer ontsnapt wanneer naar de dagelijkse bezigheden wordt teruggekeerd.

Het werkboek van Een Cursus In wonderen zal jou bijstaan om elke situatie en gelegenheid te gebruiken om jouw geest verder te trainen in de vrijheid vrede en liefde die hem zo vertrouwd zijn, en geen mogelijkheid voorbij laten gaan om jou te herinneren aan het doel waar jij zo lang naar hebt gezocht. Verlichting wordt natuurlijk en gemakkelijk, en het wonder doet voor jou wat jij nooit zelf voor elkaar had kunnen krijgen. En terwijl jij na het werk nog eventjes langs de markt fietst om wat groenten op te pikken, merk jij ineens dat jouw geest zich ongemerkt al heeft getransformeerd.

Omstandigheden grijpen jou niet zo gemakkelijk meer aan, je bent gelukkiger, vrijer, en verantwoordelijkheden lijken niet zo enorm meer. Ongemerkt, terwijl jij bijna zonder erover na te denken de werkboekles voor de dag simpelweg hebt herhaald in jouw gedachten, is het wonder binnengeslopen en heeft zijn werk gedaan.

's Avonds, voordat jij gaat slapen, oefen jij nog een keertje de uitgebreidere variant van de les voor de dag, zoals het werkboek daar de aanwijzingen voor verstrekt, en in de morgen begin jij blijmoedig aan de volgende les die de kalender voor die dag aangeeft.

De vertalingen van sommige, maar nog niet alle lessen, zijn volledig in deze website opgenomen. De titel van de les voor iedere dag van het jaar wordt in de werkboekkalender weergegeven, en jij zult onmiddellijk aan de veranderende tekstkleur kunnen herkennen of de les in zijn geheel is opgenomen.

Luister naar "Een Cursus in Wonderen dagelijkse les" op Spreaker.

De werkboek kalender

Een overzicht van de werkboeklessen voor de komende twaalf maanden, in de jaren 2019 en 2020...

De introductie tot het werkboek

Introductie tot de werkboeklessen in het eerste gedeelte van het werkboek van een cursus in wonderen...

Het twintig minuten boekje

Elke dag twintig minuten, voor de eerste vijftig lessen van een cursus in wonderen, ze zullen van onschatbare waarde blijken...

Ik val onder geen wetten behalve die van God

Les 76, uit het tweede gedeelte van het werkboek van een cursus in wonderen...

Als ik mezelf verdedig ben ik aangevallen

Les 135, uit het vierde gedeelte van het werkboek van een cursus in wonderen...

Ik zal een stap terug doen en Hem laten leiden

Les 155, uit het vijfde gedeelte van het werkboek van een cursus in wonderen...

Ik ben zoals God mij heeft geschapen

Les 162, uit het vijfde gedeelte van het werkboek van een cursus in wonderen...

Ik beroep mij op Gods naam en mijn eigen naam

Les 182, uit het tweede gedeelte van het werkboek van een cursus in wonderen...

De vrede van God straalt nu in mij

Les 188, uit het vijfde gedeelte van het werkboek van een cursus in wonderen...

Ik ben één zelf verenigd met mijn Schepper

Les 95, uit het tweede gedeelte van het werkboek van een cursus in wonderen...

Ik ben het licht van de wereld

Les 61, uit het tweede gedeelte van het werkboek van een cursus in wonderen...

Ik ga met God in volmaakte heiligheid

Les 156, uit het vijfde gedeelte van het werkboek van een cursus in wonderen...