kleurrijke rok

Ik ben het licht van de wereld

Les 61 uit het werkboek van een cursus in wonderen

Wie is het licht van de wereld, behalve Gods Zoon? Dit dan, is enkel een verklaring van de waarheid over jezelf. Het is het tegenovergestelde van een verklaring van trots, arrogantie of zelfbedrog. Het beschrijft niet het zelf-concept dat jij hebt gemaakt. Het verwijst niet naar enige van de karakteristieken waarmee jij jouw idolen hebt begiftigd. Het verwijst naar jou, zoals jij door God werd geschapen. Het verklaart simpelweg de waarheid.

Voor het ego is het idee van vandaag het hoogtepunt van zelfverheerlijking. Maar het ego begrijpt nederigheid niet en verward het met zelfverlaging. Nederigheid bestaat uit het accepteren van jouw rol in de verlossing en het geen ander aannemen. Het is geen nederigheid om vol te houden dat jij niet het licht van de wereld kunt zijn, als dat de functie is die God jou heeft toegewezen. Het is enkel arrogantie die zou stellen dat deze functie niet voor jou kan zijn en arrogantie is altijd van het ego.

Waarachtige nederigheid vereist dat jij het idee van vandaag accepteert, omdat het Gods Stem is Die jou zegt dat het waar is. Dit is een beginnende stap in het aanvaarden van jouw ware functie op aarde. Het is een reusachtige schrede tot het innemen van jouw rechtmatige plaats in verlossing. Het is een positieve verklaring van jouw recht om verlost te zijn en een erkenning van het vermogen dat jou is gegeven om anderen te verlossen.

Jij zult vandaag zo vaak mogelijk aan dit idee willen denken. Het is het volmaakte antwoord op alle illusies en daarom op alle verleiding. Het brengt alle beelden, die jij over jezelf hebt gemaakt, naar de waarheid en helpt jou in vrede te vertrekken, onbelast en zeker van jouw doel. Er zouden vandaag zo veel oefenperioden als mogelijk ondernomen moeten worden, hoewel elkeen een minuut of twee niet hoeft te overschrijden. Zij zouden moeten beginnen met jezelf te vertellen:

Ik ben het licht van de wereld.
Dat is mijn enige functie.
Dat is waarom ik hier ben.

Denk dan voor een korte tijd over deze verklaringen na, bij voorkeur met jouw ogen gesloten als de situatie dat toelaat. Laat een paar relaterende gedachten tot jou komen en herhaal het idee voor jezelf als jouw geest van de centrale gedachte afdwaalt.

Maak zeker om de dag zowel te beginnen als te beëindigen met een oefenperiode. Zo zul jij ontwaken met een erkenning van de waarheid over jezelf, het gedurende de dag versterken en je tot slaap wenden terwijl jij jouw functie en enige doel hier opnieuw bevestigt. Deze twee oefenperioden kunnen langer zijn dan de overigen, wanneer jij hun behulpzaam vindt en hun wilt verlengen.

Het idee van vandaag gaat ver voorbij de nietige beelden van het ego omtrent wat jij bent en wat jouw doel is. Als een brenger van verlossing is dit duidelijk noodzakelijk. Dit is de eerste van een aantal reusachtige stappen die wij in de eerstvolgende weken zullen nemen. Probeer vandaag een sterke fundering voor deze vooruitgangen te bouwen. Jij bent het licht van de wereld. God heeft Zijn plan, voor de verlossing van Zijn Zoon, op jou gebouwd.

Dit is een volledige vertaling van les 61 uit het werkboek van een cursus in wonderen. Hieronder bevindt zich een beperkt overzicht van overige werkboeklessen die op deze website zijn gepubliceerd. Bezoek voor een volledig overzicht van de lessen de werkboek kalender op deze site...

Het werkboek van een cursus in wonderen

Een inleiding tot een blijde boodschap...

De introductie tot het werkboek

Introductie tot de werkboeklessen in het eerste gedeelte van het werkboek van een cursus in wonderen...

De werkboek kalender

Een overzicht van de werkboeklessen voor de komende twaalf maanden, in de jaren 2019 en 2020...

Het twintig minuten boekje

Elke dag twintig minuten, voor de eerste vijftig lessen van een cursus in wonderen, ze zullen van onschatbare waarde blijken...

Ik val onder geen wetten behalve die van God

Les 76, uit het tweede gedeelte van het werkboek van een cursus in wonderen...

Als ik mezelf verdedig ben ik aangevallen

Les 135, uit het vierde gedeelte van het werkboek van een cursus in wonderen...

Ik zal een stap terug doen en Hem laten leiden

Les 155, uit het vijfde gedeelte van het werkboek van een cursus in wonderen...

Ik ben zoals God mij heeft geschapen

Les 162, uit het vijfde gedeelte van het werkboek van een cursus in wonderen...

Ik beroep mij op Gods naam en mijn eigen naam

Les 182, uit het zesde gedeelte van het werkboek van een cursus in wonderen...

De vrede van God straalt nu in mij

Les 188, uit het zesde gedeelte van het werkboek van een cursus in wonderen...

Ik ben één zelf verenigd met mijn Schepper

Les 95, uit het derde gedeelte van het werkboek van een cursus in wonderen...

Ik ga met God in volmaakte heiligheid

Les 156, uit het vijfde gedeelte van het werkboek van een cursus in wonderen...