In het water stappen

Een cursus in wonderen dat het 12 stappen programma is...

Van herstel naar verlichting

Aan alle herstellende verslaafden en leraren van een cursus in wonderen, dankjewel voor jullie luisteren. Het kan heel goed zijn dat jullie op dit moment verder zijn in de thuisreis dan het "bestaans-scenario" dat jullie bij elkaar hebben gegoocheld als "jouw leven", dan dit duistere cotinuüm van angstig bestaan zou doen geloven. Misschien is het eindelijk tijd om te besluiten dat "genoeg genoeg" is.

Laten wij aan het begin beginnen en zien of wij samen wat licht in de duisternis kunnen brengen. Het 12 Stappen programma is een goddelijk geinspireerde manier en methode van herstel van de fatale ziekte van verslaving aan alcohol, alcoholisme genoemd. Een cursus in wonderen is een goddelijk geinspireerde methode en manier van herstel van jouw verslaving aan een bezeten conceptueel zelf-bestaan, zelfzuchtig in stand gehouden door de ontkenning en afwijzing van de Eeuwige Liefde van God. Het is een verslaving aan tijdelijk bestaan en dood dat wij mortalisme zullen noemen.

Het 12 stappen programma en een cursus in wonderen zijn identiek. Niet alleen zijn zij identiek in het proces van het erkennen van een hele God of eenstemmige geest maar tevens in de techniek waarbij jouw bewuste contact met God kan worden versterkt en, eindelijk, volledig kan worden gerealiseerd.

Velen van ons herinneren zich het oorspronkelijke gevoel van sereenheid dat over ons kwam wanneer wij de vrede van geest ervaarden die wij, zoals wij ontdekten, op 12 Stap Bijeenkomsten konden delen. Een delen van totale hulploosheid en overgave die, voor velen, een dramatisch spiritueel tussenbeide komen teweeg bracht toen wij ons leven en onze wil aan de zorg van God over gaven. In de Cursus is het de ervaring van een Heilig moment, wat een voortdurend mechanisme van zelf-verwezenlijking is door de overgave van de conceptuele zelf-identiteit.

Voor diegenen onder jullie die zin hebben om het te bestuderen, de hervaststelling, of de tijd van overgave, is het enige doel van 12 Stappen groepen en bijeenkomsten van wonderleraren van God . De hele basis van het 12 Stappen programma, inclusief de stappen zelf, is om een voortdurend bewust contact met God te onderhouden. Dit is natuurlijk waar in de wonderbaarlijke rijping van jouw geest naar een verwezenlijking van eeuwige heelheid die de Cursus In Wonderen is.

Diegenen onder jullie die naar het 12 Stappen programma komen in de degeneratie van het feit dat het compleet en geheel alleen een spiritueel programma is, en het op de een of andere wijze de noodzaak van een voortdurende therapeutische herassociatie van het ego toewijzen, hebben zich pijnlijk vergist in wat het 12 Stappen programma is. Er is letterlijk in het geheel geen therapie in het 12-Stappen programma behalve het toegeven van enige voortdurende wrok die jij hebt gekoesterd welke, als jij die laat gaan, deel van het mechanisme wordt waardoor jij hersteld en wat ontdekt? Vergeving van jezelf en van hen om jou heen. Dit is inderdaad 'Hoe het werkt'.

Wat wij in een cursus in wonderen trachten te doen is jou in een situatie te plaatsen waarin jij toegeeft dat jij in diepe angst verkeert en dat het probleem niet kan worden opgelost. Overduidelijk is een alcoholistische geest zich in een zeer vroeg stadium van zijn carrieëre in sedering bewust dat hij zich in een enorme hoeveelheid angst bevindt en dat hij met de beste wil van de wereld, niet kan begrijpen waarom associaties, of hoe associaties het mogelijk vinden om te gaan met het ongelooflijke slachthuis van doelloosheid van de wereld waarin hij zich bevindt. In dat opzicht is hij anders. Hij lijkt op de verkeerde tijd geboren te zijn. Een Cursus In Wonderen gebruikt de term "later in tijd" om hem te identificeren. Begrijp jij dat? Hoe angstiger, hoeveel later in tijd. Hoe angstiger de associatie is, hoe meer hij heeft bepaald dat het probleem niet kan worden opgelost onder de omstandigheden waarin hij zich blijkbaar bevindt. Dit is een feit.

Dus hoe het werkt is dan een voortdurende toepassing van het oorspronkelijke treffen waar jij om hulp vroeg en die kreeg. Jij vroeg om de hulp van een macht groter dan jijzelf als een transcederende noodzaak, eindelijk ontdekkend door jouw eigen vergeefse overhoop halen van jouw eigen geestloze misbruik van de Liefde van God, dat het probleem niet kon worden opgelost. Dit is letterlijk de leer van Een Cursus In Wonderen: De voortdurende beoefening van het ervaren van dat moment. Het is een opwindende werkelijkheid voor de Twaalf Stappen-mensen, en voor diegenen onder jullie die het programma van Een Cursus In Wonderen doorlopen om te ontdekken dat, als jij op een voortdurende gedisciplineerde basis, dit Programma beoefent, dat jij op een ochtend wakker zult worden en zult ontdekken dat het programma jou werkt.

Dit is een gedeeltelijke weergave van een opgenomen lezing gegeven door de openbarende geest van Master Teacher.
Hieronder bevindt zich een weergave van overige vertalingen uit zijn oeuvre:

De held van de droom

Het wonder van op elk moment jouw eigen identiteit voldoende los te kunnen laten om een volledige herassociatie te vinden...

Neem je bed op en wandel...

De totaliteit van de oplossing binnen handbereik...

De werkelijkheid van fysieke wederopstanding

"Mijn lichaam verdween omdat ik er geen illusies over had..."

De Heilige Geest van alle geesten

Van een geplaagd kot tot een prachtig herenhuis...

Wil jij mijn Valentijn zijn?

Wat is liefde in vredesnaam? Het is in ieder geval niet een vorm van uitwisseling... Liefde, liefde is uiteindelijk geven.

Palmzondag metafysica

Het alomvattende vermogen van de verlossing, en het verlies van van enige en elke gevestigde orde...

De roep

Er is iets met een lege kerk. Je vraagt je af of God er is of niet. Zoals deze kerk leeg is...

Pinksteren, de wederopstanding...

Jezus' zijn lichaam transfigureerde en verrees, hoe verwoord je dat hij later in solide vlees aan de apostelen verschijnt?

Kerst-mis

Ik ga voor een moment kerstmis met jou delen. Kerst Mis. Een "missie" van samenkomen om een kerstmis te worden...

De weg naar Emmaüs

Wie zou er meer verbaasd kunnen zijn dan Jezus, en wanneer jij beseft dat het jou overkomen is zoals hij...

De passie van Christus

De Goddelijke beproeving van fysieke verlichting...

Aantekeningen uit het notitieblok

Een weergave van gedachten, later bijeen gebracht onder de titel "Master Teacher's notebook"